Vacsora a kosárból tálalva

Vacsora a kosárból tálalva

Illetve, nevezzük inkább uzsonnának, estebédnek, én legalábbis főleg a nap ezen időszakát tartanám a legideálisabbnak erre az alkalomra. Nyilván itt el kell felejteni a tyúkhúslevest és bárány pörköltet, helyette pedig könnyen elfogyasztható, meleget jól bíró menüt állítani össze. Apró ízbombákat, minőségi ételek, olyasmit, amiket nem feltétlenül eszünk mi szegény halandók a hétköznapokban. Előételnek például szőlőt, szaglószervet nem kímélő büdös sajttal, vagy sárgadinnyét pármai sonkával….!

Nekem már lassan csorog a nyálam, szóval inkább jöjjenek a képek, még mielőtt eláztatom a gépem! 🙂

Mindenek előtt egy korty frissítő, amit a jéggel megpakolt vödör tart a kellő hőmérsékleten:

Italok jégben hűtve

Előételnek a már említett finomságok 🙂

Falatkák előételnek

“Főfogásnak” valami könnyed olaszos, franciás ízvilág lenne a befutó, mondjuk juhtúrós-spenótos quiche, panini vagy wrap.

A piknik főfogásai

A desszert lehetne ilyen guszta bukta, a nagymama híres házi lekvárjával csordultig töltve. 🙂

Esküvői desszert bukta formájában

Aki viszont kevésbé édesszájú és sokkal inkább a gyümölcsöket preferálj, azok örömmel fogják elnyammogni a jégrémpálcikára tűzdelt görögdinnyeszeleteket! 🙂

A piknik és a görögdinnye

Képek forrása: Pinterest