Tesóm esküvője – képes beszámoló

Tesóm esküvője – képes beszámoló

Végre eljutottam oda, hogy megírjam összefoglaló bejegyzésemet tesóm május 30-i esküvőjéről. Írtam már ennek kapcsán több postot is – megmutattam már nektek a meghívót, valamint tesómnak ajánlottam egy kismamás cikkemet is.

Az esküvő több szempontból is rendhagyó volt: tesóm babát vár, ezért pocakos menyasszonyként állt az anyakönyvvezető elé, nem volt hagyományos lagzi, helyette egy családi ebéd, majd egy hatalmas buli a barátokkal, az esküvő Szegeden volt, ahova dekoros kollégáim nem kísértek el (több más megbízásunk is adódott arra a szombatra), így egyedül készítettem el az összes díszítő munkát. Számomra – grafikusként – ez külön izgalmas kihívást jelentett, ugyanakkor megint csak kiderült, hogy mennyire közel áll egymáshoz a két terület (grafika és a dekor) és egy kreatív szemléletmódú egyén könnyen megbirkózik egymaga is a fenti feladattal. 🙂 Mindazonáltal azért nem fogom elvenni dekoros-virágkötő kolléganőm kenyerét, de jó tudni, hogy ki tudjuk segíteni egymást, és ha szükséges, át tudjuk lépni a területeink közötti (egyébként is keskeny) határokat.

Visszakanyarodva a konkrétumokra: tesómék narancs-barack színvilágot szerettek volna, némi arannyal kiegészítve, de csupán jelzésértékűen. A meghívó is ezen kívánalmak figyelembe vételével készült el. A meghívóban felhasznált színvilág alapján Kriszti kolléganőm és tesóm átbeszélték, hogy milyenek legyenek pontosan a virágok. Tesó szeretett volna a hajába, illetve a koszorúslányok hajába is élő virágokat. A menyasszonyi csokron túl koszorúslány csokrokra, vőlegény- és tanúkitűzőkre, és kis virágokból álló gyűrűpárnára volt szükség, a többi dekorációt a helyszínek sajátosságaiból adódóan virágok nélkül kellett megoldani.

A meghívó motívumainak felhasználásával készítettünk és nyomtattunk ültetőkártyákat és menükártyákat a családi ebédre, valamint szintén készültek menükártyák és egy óriási méretű itallap-plakát az esti bulira. Ahogy említettem, egyik helyszínen sem akartam virág dekorációkat használni, így a mécsesek-gyertyák lettek a főszereplők mindkét esetben.

A családi ebédre többféle színű és vastagságú szalagból ragasztottam szalvétagyűrűket, kis masnival és gyönggyel díszítettem őket. Csodásak lettek, de elkészítésüket csak erős idegzetűeknek ajánlom! 🙂 Szintén ugyanezeket a szalagokat és gyöngyöket ragasztottam fel szép narancs színű mécsestartókra. A dekoráció gerince ezzel kész is volt: színes szalvétagyűrűk, mécsestartók, menük és ültetőkártyák. Rózsaszirmok és gyöngyök szórásával tettem teljessé az összhatást.

Az esti buli helyszíne azonban ennél jóval több előzetes fejtörést okozott. Szeged mellett, egy ifjúsági táborban szerették volna tartani tesóék a bulit (hiszen itt jöttek össze anno). Az ottani lehetőségek azonban finoman fogalmazva sem voltak elegánsak és elsőre nem esküvői helyszín benyomását keltették – a leülős rész például egy hatalmas belső vasváz-szerkezettel rendelkező, félig nyitott “épület” volt. Amint megláttam, tudtam, hogy ezt el szeretném rejteni, de nem tudtam még, hogyan. Krisztivel konzultálva megszületett a megoldás: organza anyagokkal fogjuk kiakarni a vasfödémet. A részletekbe most nem megyek bele ennél jobban, a lényeg, hogy a végeredmény némi rokoni segítség, néhány szitokszó és izzasztó pillanat után messze felülmúlta tesóék várakozását, és ez az, ami számít. 🙂 Az asztalok itt hasonló dekorációt kaptak, mint az ebéden: nagy gömbgyertya volt a középpontban, melyet átlátszó üvegvázába helyeztem, amit előtte szintén szalaggal díszítettem. A menükártyák és a rózsaszirom szórás egészítette ki a díszítést.

És akkor nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön a montázs:

Mit is láthattok a képeken? Az első sorban a családi ebéd terített asztalát mutatom meg, mellette a narancs-barack rózsákból álló koszorúslány csokor látható.

Alattuk látszik a menyasszonyi csokor kézben tartva, középen az ifjú pár (csokorral, virágokkal a hajban és vőlegény kitűzővel), jobb oldalon egy részletfotó az ebéd dekorjáról.

A harmadik sorban következik a buli helyszíne és a már emlegetett organza fedés megoldás, és egy közeli kép a menyasszonyi csokorról.

Végül pedig mutatok egy képet tesóról, amely tükör előtt készült, itt látszik legjobban, hogy milyen bájosak voltak a virágok a hajába tűzve. Középen a gyűrűpárna látható, gyűrűkkel a tetején, amint a szertartás alatt várják a sorukat. 🙂 Az utolsó képen pedig láthatjátok a koszorúslány- és a menyasszonyi csokrot és azok méreteit, valamint azt, hogy milyen szépen egészítették ki egymást. Az izgalmasabb, különlegesebb virágok természetesen a menyasszonynak jutottak és az ő csokra nagyobb, ezáltal mindenképpen a hangsúlyosabb is.

Végezetül, ha összefoglalnám egy mondatban a benyomásaimat erről a szombatról, akkor annyit írnék, hogy a meglehetősen hűvös idő ellenére egy fantasztikus napot töltöttünk együtt a családunkkal és a barátainkkal, akik különösen kitettek magunkért az este folyamán, és biztos vagyok abban, hogy az ifjú pár nagy napját ők varázsolták igazán felejthetetlenné! Mindenkinek ilyen tökéletes hangulatú esküvőt kívánok a jövőben! 🙂

[content_block id=3431504]