Édes, mint a vörös bársony

Édes, mint a vörös bársony

Egy barátnőm mutatott egy képet a napokban mentegetőzve, hogy tudja, hogy csicsás meg nagyon amerikai, de nézzem csak meg, neki nagyon tetszik ez a torta. Nos, valóban az, de valamiért engem is nagyon megfogott ez a vörös-fehér tortakülönlegesség: a red velvet cake, azaz vörös bársony torta.
red-velvet-layer-cake1Nem az a tipikus magyar esküvői torta kombináció, igaz? 🙂 Szenvedélyes párokhoz illik, szendén romantikus esküvőre nem tudom elképzelni. Fantasztikusan mutat vágáskor a vörös-fehér kontrasztja.
red-velvetVan ebben a sütiben valami szexi. 🙂 És kívülről milyen legyen ilyen belsőhöz? Mindenképpen ugyanilyen színekben gondolkodjunk.

Lehet például fehér alapon fehér cirádás, vörös szalagokkal:
wedding-cake-wonderful-elegant-4-tiered-red-velvet-wedding-cake-with-lovely-red-ribbons-and-handpiped-swirly-decorations-red-velvet-wedding-cake-designsVagy bebújtathatjuk ágak és madárkák mögé is:
martas cake_0296wtmkHadd lepődjön meg a násznép, mit takar a szolid külső. 🙂

Egyébként pedig közeledik a Valentin nap, kedves olvasók, ha sütnétek valamit párotoknak, ez egy remek ötlet! 🙂
Recept magyarul itt, angolul itt, itt, itt.

Forrás:

http://www.sweetcadence.com/2011/05/seeing-red.html
http://jacycakes.blogspot.hu/2010/09/china-pattern-wedding-cake.html
http://www.firstfoo.com/red-velvet-wedding-cake-designs/wonderful-elegant-4-tiered-red-velvet-wedding-cake-with-lovely-red-ribbons-and-handpiped-swirly-decorations/
http://www.catherinescakesupplies.com/wp-content/uploads/red-velvet-layer-cake1.jpg